Tuesday, October 13, 2009

How a Chanel 2.55 bag is made

chanel 2.55, chanel bags

Remember the "Chanel Nº5 chest"? Chanel sent it to me along with some catalogues and books about Gabrielle Chanel, which I've been reading these days. I'll post about them as soon as I've finished them.

One of the best parts of the (enormous) package I received was this book with images of the making of a Chanel 2.55. The production of this bag is surrounded by a halo of mistery, and seeing these photos was kind of revealing. I hope you enjoy it as much as I did.

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¿Os acordáis del "Cofre Chanel Nº5"? Me lo enviaron de Chanel junto a varios catálogos y libros sobre Gabrielle Chanel, una auténtica joya. He estado leyendo estos días los libros, en cuanto los termine os recomendaré alguno porque son realmente buenos.

Una de las mejores cosas que me enviaron es este libro con imágenes del proceso de producción del mítico bolso 2.55. La fabricación de este bolso está rodeado como de un halo de misterio, y fue algo revelador ver estas fotos. Espero que las disfrutéis tanto como yo.

The Chanel 2.55 by the numbers:
-Up to 18 hours of work /// 18 horas de trabajo.
-6 to 15 people involved in the making of the bag /// De 6 a 15 personas involucradas en la producción.
-50: Percentage of models made in black, in numerous different leathers and skins /// 50: Porcentaje de modelos hechos en negro, en distintos tipos de pieles.
-More than 180 stages involved in the production of the bag. /// Más de 180 etapas en el proceso de producción.


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(Click on the image or HERE to read it)(Pulsad en la imagen o AQUÍ para leerlo, merece la pena)

all images scanned by me

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